Cele mai importante tipuri de certificate ISO

 

Odata cu recenta pandemie globala, multe organizatii au fost fortate sa lucreze majoritatea angajatilor lor de la distanta. Drept urmare, multi angajati si colaboratori lucreaza acum adesea pentru prima data de acasa. In acest caz, trebuie sa fiti vigilenti cu privire la securitatea informatiilor, mai ales atunci cand lucrati in afara biroului. In acest articol, dorim sa va reamintim cateva bune practici si sa va oferim cateva sfaturi si trucuri pentru a proteja resursele informationale ale organizatiei. Daca doriti sa gestionati angajatii care lucreaza de acasa, primul nostru sfat pentru dvs. este sa incercati sa stabiliti o noua rutina pentru a separa munca de activitatile personale, lucru la care va poate ajuta IsoStandard. De fapt, pentru oricine, la cateva minute distanta de serviciu ii poate atrage sa faca achizitii online oricand, oriunde sau sa va verifice e-mailul personal sau reteaua sociala intr-o perioada scurta de timp, dar chiar daca acestea par inofensive, aceste activitati va pot expune computerul impotriva malware-ului sau a altor virusi, care pot pune in pericol securitatea computerului dvs. la locul de munca. Daca permiteti oamenilor sa lucreze de acasa, asigurati-va ca il folositi numai in scopuri comerciale. Pe de alta parte, daca angajatii isi folosesc echipamentele pentru a opera si a se conecta la sistemul de informatii al companiei, luati in considerare crearea unui utilizator separat numai pentru munca.

Sistemul de management al IsoStandard consta dintr-un set de reguli si proceduri standard adoptate pentru a imbunatati performanta generala a companiei. Certificarea sistemului de management poate imbunatati eficienta intregului lant de productie, reduce risipa si riscul aferent si poate imbunatati calitatea serviciilor furnizate, siguranta muncii si reputatia pietei. Sistemul certificat poate garanta calitatea produselor furnizate (certificare ISO 9001). Conform reglementarilor UE si strategiilor de revitalizare economica aferente, devenirea unei companii certificate ISO este o cerinta de baza. Achizitionarea de licitatii publice (si intregul lant al companiei care va semna contractul) va fi strict legata de faptul certificarii ISO; in absenta restrictiilor de certificare iSO, alegerea (daca a fost) va oferi scoruri mai bune pentru ISO- companii certificate si clasament. Acest lucru se aplica tuturor tipurilor de activitati: de la studiouri tehnice si de proiectare, companii producatoare, companii de consultanta pana la ingineri de instalatii si operatori de inginerie si angajati. De fapt, este important ca angajatii sa inteleaga ce se asteapta de la ei atunci cand lucreaza in afara organizatiei, inclusiv securitatea informatiilor si accesul la sistemele la distanta ale companiei.

Daca nu exista o politica oficiala, este momentul potrivit pentru a determina cel putin cateva linii directoare de lucru la distanta, pentru a oferi indrumari specifice despre cum sa va conectati la resursele companiei, ce dispozitive personale (daca exista) care pot fi utilizate si cu cine sa contactati daca aveti orice intrebari sau nelamuriri.

Comentarii

Postări populare