Doar specialistii ne pot scapa de cuiburile de pasari



Putine persoane stiu faptul ca pasarile pot transporta diferite boli si paraziti, motiv pentru care de multe ori poate fi nevoie de apelarea la serviciul de deratizare pasari. Procedurile variaza in functie de fiecare situatie in parte, astfel ca pot fi folosite substante eficiente, atat chimice, cat si non chimice, insa este important inainte de toate sa se asigure un mediu cat mai curat si cat mai putin atragator pentru pasari.

Prevenire

Pentru a preveni orice risc, in primul rand, trebuie sa se asigure un mediu cat mai curat, lipsit de umezeala si fara posibile surse de hrana pentru pasari. De asemenea, se recomanda ca toate gunoaiele sa fie depozitate in tomberoane cu capac, iar in apropierea locurilor unde s-ar putea construi cuiburi sa fie curatenie. Pasarile se hranesc cu diferite tipuri de mancare, insa sunt atrase si de miros, astfel ca acestea trebuie pastrate in recipiente bine sigilate.

Pe cont propriu

Deratizarea pasarilor se poate face si pe cont propriu, caz ce presupune achizitionarea din comert a unor substante speciale, care sa fie aplicate in diferite moduri, in functie de fiecare situatie in parte. Totusi, performantele promise nu se ridica la nivelul celor asigurate de specialisti, motiv pentru care exista riscul ca procedura sa fie reluata ulterior.

Doar specialisti

In schimb, specialistii dispun atat de echipamente si aparate adecvate, insa si de cunostintele necesare pentru a se putea adapta la fiecare situatie in parte. Mai mult, acestia au acces si la substante in concentratii mai ridicate, care nu pot fi achizitionate din magazine de catre persoanele fizice. In functie de fiecare situatie in parte, pot fi necesare tratamente chimice sau non chimice, acestea din urma fiind alese intrucat nu sunt toxice si sunt recomandate pentru momentele in care pasarile nu provoaca daune mari sau nu au cuiburi importante.

Comentarii

Postări populare