Trebuie sa mergi si tu in Barcelona


Barcelona este una dintre cele mai populare destinatii turistice, iar acest lucru este motivat de faptul ca are cam tot ce ti-ai putea dori de la o vacanta reusita. Vremea este frumoasa in orice perioada a anului, plajele sunt atractive si imprejurimile deosebite, viata de noapte vibranta, nenumarate feluri specifice de mancare gustoase si bineinteles locuri incarcate de istorie si cultura. Varietatea este cuvantul care reprezinta cel mai bine capitala Cataloniei, de aceea un city break in Barcelona cu Fabrica de Vacante este ideala pentru oricine.

1.     Sagrada Familia
Reprezinta una dintre cele mai populare atractii din Barcelona. Constructia acesteia a inceput in 1882 si continua chiar si in ziua de azi, facand-o cea mai mare biserica catolica neterminata din lume. Vizitatorii sunt captivati si de elementele de design si simbolism religios care se afla in toate spatiile bisericii.
2.     Parcul Guëll
Aceasta este una dintre cele mai apreciate lucrari a lui Antoni Gaudi si una dintre cele mai emblematice pentru Barcelona. Zona a fost initial destinanta unei proprietati rezidentiale, Gaudi ocupandu-se de o mare parte din planificarea si proiectarea peisajului. Cu vederi care te lasa fara cuvinte asupra orasului, aceasta este o experienta de neratat.
3.     Font Màgica
Fantana este localizata sub Palau Nacional pe dealul Montjuïc si in apropiere de Plaça d’Espanya si Poble Espanyol de Barcelona. Aceasta, ca majoritatea imprejurimilor, a fost construita pentru Expozitia Internationala din 1929.
4.     Santa Maria del Mar
Grandioasa arhitectura a acestei biserici este un simbol pentru catolicii catalani. Constructia acesteia a inceput in 1329 cand Aragon King Alfonso IV a pus piatra de temelie. A fost terminata in 1384, reprezentand un exemplu bun al arhitecturii gotice catalane. Interiorul vine cu vitralii frumoase, coloane inguste, iar simplitatea design-ului confera sentimentul de liniste.
5.     La Rambla
Aceasta este probabil una dintre cele mai faimoase strazi si este mereu in plina activitate. Este adesea numita Las Ramblas, din cauza faptului ca e alcatuita de fapt dintr-o serie de mai multe strazi diferite, fiecare avand un vibe distinct. Localizata chiar langa Plaza Catalunya si indreptandu-se in jos spre port si plaja, turistii sunt intampinati de multe baruri si restaurante si fabuloasa piata Boquería.
6.     Casa Milà
Ultima lucrare civila proiectata de arhitectul catalan Antoni Gaudi, este reprezentanta de aceasta cladire fascinanta. Construita intre 1906 si 1910, este considerata cea mai una dintre cele mai excentrice si atragatoare constructii ale artistului, fara o margine dreapta la exterior. Gazduieste de asemenea o expozitie mare a lucarilor lui Gaudi.
7.     Barri Gòtic
Localizata in districtul Ciutat Vella, Barri Gòtic, aceasta este considerata inima orasului vechi din Barcelona, iar aici turistii pot explora aleile sale minuscule si romantice, pline de sarm, ratacindu-se printre magazine.

Comentarii

Postări populare