Anul acesta meriti un sejur in Larnaca pentru a te relaxa pe deplin

Larnaca este una dintre cele mai populare destinatii ale ultimilor ani, turistii romani avand aici parte de numeroase activitati, pentru toate gusturile si preferintele, in timp ce preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele. In plus, acestia se bucura si de confort datorita faptului ca au acces la zboruri directe din mai multe orase ale tarii, astfel ca transportul nu reprezinta un drum lung si obositor. De asemenea, un sejur in Larnaca propune numeroase monumente, muzee si locuri pline de cultura ce merita descoperite, printre acestea numarandu-se:

Fortareata Kition

Aceasta este amplasata in partea de nord vest a Larnacai si se deosebeste prin cateva temple ce dateaza din secolul al 13-lea i.H, dintre acestea remarcandu-se templul fenician al zeitei Astarte si vechile ziduri ale orasului. Pasionatii de istorie nu trebuie sa rateze acest loc, avand ocazia si de a admira, printre altele, morminte frumos sculptate in aur, bronz sau fildes.




Moscheea Djami Kebir

Marea Moschee sau Moscheea Djami Kebir este localizata chiar langa fortareata Larnaca si a fost construita in secolul al 16-lea. In prezent, aceasta este vizitata in continuare de musulmani, membri ai comunitatii locale, iar turistii au posibilitatea de a experimenta pe pielea lor ce inseamna atmosfera autentica cipriota.




Biserica Sf. Lazar

In ciuda faptului ca Larnaca are o populatie modesta de circa 70.000 de oameni, locurile sale pline de istorie atrag turisti din toate colturile, iar unul dintre cele mai importante monumente este biserica Sf. Lazar. Fara doar si poate aceasta reprezinta o institutie religioasa esentiala pentru oras si a fost ridicata in secolul al 9-lea, fiind dedicata Sfantului Lazar, ocrotitorul regiunii. Asadar, un sejur in Larnaca nu se rezuma doar la distractie si voie buna pe plajele cu nisip auriu, ci si la istorie, cultura si locuri magice, ce merita descoperite de catre turisti de toate varstele.


Comentarii

Postări populare